14.1.2011

Tajusin vasta että tämä blogi käsittelee valokuvausta enkä ole siitä vielä kirjoittanut mitää,
No sen innoittamana päätin ottaa testiin jo pitkään haudattuna olleen Sigman 70-300mm DG zoomin, jonka olen jo kertaalleen lahjoittanut veljelleni entisen D40 kanssa.
Mutta halusin vielä kerran sen takaisin todetakseni että en enään koskaan osta halpa optiikkoja.

Elikkä siis tarina alkaa näin:
Vuonna 2009 oli polte saada uusi optiikka silloiseen Nikonin D40 -järkkäriin, no suomesta käsin niitä katseltiin ja päätettiin että katsotaan lomamatkalta Teneriffalta. No sitten Teneriffalta tämä putki ostettiin. D40 kanssa se pelasi valoisassa suht.ok mutta kun hämärtyi niin valovoima loppui.
Sitten tänäpäivään: nyt  laitoin objektiivin kiinni D90 ja painoin suljinta. Mitään ei tapahtunut, aivan, muistin että kyseisessä optiikassa on ennenkin ollut tarkennuksen kanssa ongelmia ja nyt se on loppunut täysin. No ei muutakun manuaalitarkennus päälle ja kuvaamaan, salaman kanssa kuvat onnistuvat jotenkin jos vain on valoa tarkentaa ilman salamaa nousee valotus liian pitkäksi.
Mutta salaman kanssa makrokuvaaminen onnistuu suht.hyvin, sen sijaan mukana ostettu halpa UV-suodin tekee kuvasta todella rakeisen ja epätarkan, no sen pois ottamalla saa kohtuullisia kuvia.
1/60s. f/11 ISO:500 polttoväli: 280mm Salama: SB700
Kuvaa pienennetty.

Mitä tästä olisi pitänyt oppia: no se että älä osta halpaa optiikkaa, eihän tällä optiikalla ollut hintaa kun hivenenpäälle 100€ mutta jokatapauksessa, sekin on 1/5 Nikkor 70-300mm VR hinnasta.

Kuva otettu Canon IXUS 800 IS -varakameralla.
Kuvassa ylläolevan kuvan kokoonpano

Ei kommentteja: