16.1.2011

JepJep...
Tänään oli siis Euroopan kulttuuri pääkaupunki Turku 2011 -avajaiset, ihan puhtaasti kuvaamisen kannalta sinne lähdin. No lopputulos on se että monia kuvia en ottanut koska jouduin kiertelemään kauppoja sekä tekemään muuta turhaa...
No illalla sitten lähdettiin kuitenkin käymään katsomaan fiilinkiä kaupungilla ja katsomaan näytöstä, no pieleen meni. Myöhästyttiin pahasti, kauppatorilla näimme screenistä pienen pätkän mutta halusin vartavasten lähteä Marinum Fortumille vai mikä se nyt oli katsomaan livenä... No Turussa asuva oppaamme väitti että ihan nopeasti sinne ehtii, todellisuus oli toinen. Jo ennen Myllysillan raunioita tuli ihmisiä vastaan niin paljon että ei enään eteenpäin päässyt. Elikkä opetukset 1. mene paikalle ajoissa 2. varaa mukaasi kunnon opas, esim. Nokialaisten Ovimap on hyvä alku.

Sitten kuvaukseen kuvia tuli ilotulituksista muutama, otin kotoani mukaan tripod? vai mikä se nyt on siis sellainen yksijalkainen jalusta. Turhaan, ei siitä juuri apua ollut.

Meinasin tehdä päivän saavutuksista videon koska otin muutaman videopätkän D90 mutta arvoisa Ulead videomaker ei halua antaa sitä ulos missään järkevässä muodossa vaan kaatuu aina. Joten saatte tyytyä tähän yhteen huonoon kuvaan...
1/4s. f/5 ISO:800
No se reissu meni todella pahasti pieleen, mutta opinpahan että kannattaa varata aikaa paikalle siirtymiseen ja asiaa kannattaa tutkia. Ja että yksijalkainen on täysin turha kaikessa muussa paitsi valoisassa videoimisessa.

Sitten toiseen asiaan: on hienoa että blogillani on joitakin lukioita, korviini kiri sellaista tietoa että tekstiosuuksissa on liikaa "kamera-kieltä" tämä ei todellakaan ole tarkoitus olla näin.
Hieman historiaa: Aloitin valokuvaamisen vuonna 2004 ensimmäinen kamerani oli Nikonin 4100 ja vuonna 2007 ostettiin eka järkkäri D40 ja 2010: D90. En ole siis harrastanut kuvausta vasta kun 6-vuotta. Alku aikoina en tajunnut yhtään mitään näistä valotusajoista, aukoista, Iso-arvoista, valkotasapainosta yms... Vieläkään en tajua kaikkea mitä joidenkin kuvaajien blogeissa lukee. Juuri siksi haluan että tämä pitämäni blogi käy myös niille jotka harjoittelevat kuvaamista ehkä ensimmäistä kertaa, olen ehkä jopa tärkeässä osassa vaikuttamassa kyseisen ihmisen tuleviin kuviin ja harrastuksen kulkuun. Niinpä päätin että tästä lähtien blogimerkintöihini liitän loppuun kyseisessä merkinnässä käytetyn kamerasanaston ja selitän ne lyhyesti.

Toisekseen haluan painottaa että hyviin kuviin ei välttämättä tarvita hienoa ja kallista kameraa, vaan esim. Cittarin 100€ -pokkarillakin voi saada hyviä kuvia. Sen aijon todistaa, aijon ottaa tässä jossain vaiheessa kuvia vanhalla Nikonin 4100 ja liittää ne tähän blogiin.

Nyt nukkumaan ja heräämään seuraavaan päivään...

Ei kommentteja: