28.1.2011

AutoCAD

Maanmittausalan opiskelijana käytän AutoCAD ohjelmaa lähes päivittäin, tietysti käytän paljon myös ihan maanmittausohjelmistoja mutta ne ei tähän kuulu. Kotonakin tulee käytettyä autocadia mitä ihmeellisempiin juttuihin.
Valokuvien muokkaukseen se ei taida käydä, mutta tulostuksessa se on todella kätevä. Voi siirrellä, skaalata, käännellä jne... miten tahansa kuvia. Tulostus on ensikertalaiselle ehkä vaikeaa mutta ajanmyötä sekin helpottuu nopeasti.

Kuvianlaatu ei autocadiä käytettäessä muutu, autocad ei kopioi kuvaa tiedostoon vaan kuva säilyy alkuperäisessä paikassaan ja autocad tuntee vain sen tiedostopolun. Sen takia töiden lähettäminen on hivenen hankalampaa, mutta ei läheskään mahdotonta.
Tein muutaman kuvan kokoisen A3-tulostetestin. Elikkä ensiksi tehdään A3-kokoinen piirtoala, siihen 5mm reunuksia jotka halusin tehdä. Sitten laitetaan vain kuvat paikalleen halutussa muodossa, koossa, asennossa. Sitten lisätään tekstit ja Voilá... Sitten vain tulostamaan... Sitä en ala suuremmin selostamaan, jokainen näkee videolta kuinka vaikeaa se voi olla.
Kaappausohjelma muutti värit täysin eli autocad ei värejä muuta vaikka ne siltä näyttävätkin. Ja videon nopeus on myöskin ohjelmiston toimesta hivenen vauhditettu.
Ja reunoihin tulostusesikatselussa jäävät "kouluversio" tekstit eivät näy jos sinulla on autocad:istä sellainen versio joka ei ole koulutuskäyttöön. Minulla on kotikoneella vain koulutusversioita. 2010 Civil ja 2011 -löytyy, lähes samantapaisia ohjelmistoja. Mutta molemmat ovat jääneet vain käyttöön...

Ja näköjään blogger päätti vielä huonontaa kuvanlaadun aivan säälittävälle tasolle mutta parempaa ei taida olla saatavilla.

Ei kommentteja: