14.12.2011

Jouluvalmisteluita

Olen jo pitkään harkinnut tilata mukin itseottamallani valokuvalla, nyt sen sitten tilasin kylläkin veljelle joululahjaksi mutta jos sen laatu ja toimitus sujuu moitteettomasti saan alennuksella tilattua vielä toisenkin mukin. Samalla tilasin hiirimaton myöskin omalla kuvalla.

Tilasin nämä smartphoto.fi -verkkokaupasta, sivujen tuotteen editointisovellus oli vaikeakäyttöinen ja hyvin rajoitettu. Jollei tämä sivusto olisi ollut muita lähes 10€ halvempi olisin käyttänyt toista kauppaa jossa testauksen perusteella oli parempi ja monipuolisempi editointi. Opiskelijan kun täytyy katsella hiukan hintojakin.

No näistä lisää kunhan tuotteet tulevat; jos tulevat.

Tänään tajusin eräästä sähköpostista että täytyy joulukortitkin jo lähettää, olin niin paneutunut tutkimaan milloin kuvatuotteet pitää tilata että ehtii jouluksi ja olin aivan unohtanut joulukortit.
En lähetä montaa joulukorttia mutta ne mitä lähetän haluan että pääsee perille ennen joulua eikä vasta sitten joskus välipäivinä.
Elements Organizerilla etsin hyvän kuvan kiireessä, hiukan rajasin ja päätin tulostaa HP Photosmart 2575 -tulostimeen.
Ensimmäinen koe; Pihalle tulee puolet toisesta kortista raidallisena ja loppu valokuvapaperista on tyhjää. Asetukset olin mukamas katsonut kohdilleen...
Toinen koe; Samanlainen mutta katkaisin ennenkuin oli puolet tullut.
Tässävaiheessa kirosin että käytin testeihin valokuvapaperia, joten vaihdoin tilalle normaalin ja tulostin mustavalkoisena heikolla resoluutiolla.  Taas tuli sutta ja sekundaa.
Nyt sitten kiehahti ja tein kortista A4 kokoisen TIFF -tiedoston jonka heitin tikulle ja siitä Windows koneeseen jolla on todistetusti saatu ennenkin tulostettua hyviä valokuvia.
Ja laakista tuli muuten täydellinen MUTTA olin laittanut vanhan testipaperin paikalleen joten nyt minulla oli kahdesta sivulle tulostuvasta kortista toinen käyttökelpoinen.

Mutta lopulta siis onnistui, hitaasti mutta varmasti.
Jälkeenpäin on jäänyt ihmetyttämään että miksi näin sitten tapahtui, nyt sitten päivitetään tulostusohjelmat Leijonaan ja kokeillaan uudelleen.
Hiukan hävettää että piti turvautua tässä asiassa wintoosan apuun ;(

Ei kommentteja: