15.2.2011

Tänään oli koulussa lyhyt päivä joten olen ehtinyt tehdä vähän kaikkea tai siis olisin jos jaksaisi. Kokoajan on tylsää, mutta ei jaksa tehdä mitään.

Muutama työkonekuva viimevuosilta:
 Tällainen moto kävi kaatamassa lähes 4ha kuusimetsää keväällä 2009
 Tässä taas on yksi latvuskuorma samasta metsäpalstasta jonka ylläoleva Ponsse kaatoi.

 Lumivarustus viimetalvelta, tällähetkellä tuo levy on pajalla kunnostettavana kun on taas päässyt runkovääntymään eikä meinaa olla enään kiinnostusta talvipakkasilla sitä korjata joten taidan odotella kevättä ja tehdä lumityöt traktorilla.
 Kaverin ottama kuva kun itse toimin kuskina, maanmittausta parhaimmillaan tai oikeestaan tässä tehdään maaperä tutkimuksia :D Oli mukavaa ja helppoa ajella tuollaisella.
 Viimesyksyn kylvöt, kävi peltojen vuokralainen laittamassa viljat peltoon. Tuolla vetopelillä tein halkoja viimekesänä, en pitänyt sen vaihteistosta yhtään kun ei tielle siirryttäessä tahtonut vaihtaa enään ylöspäin. Ihme homma että täytyy tuoda traktoreihin nappivaihteet, tai kyllä ne minullekkin kelpaisi jos ne toimisivat kunnolla. Suunnanvaihtaja on todella kätevä varsinkin lumihommissa. Ja etunostinkin päätti kerran sen sammutettua laskeutua alas. Ei noista koneista koskaan tiedä.

 Mönkijä vetämässä venettä. Veneessä vielä vanha moottori ja vanha maalipinta, nykyään perässä on 40hp Yamaha ja maalina on tummansininen. Kesällä tulee sitten uusitusta kuvaa...
Halkohommia omalla traktorilla, kätevä pienien puiden pilkkomisessa tuollainen kovapalaterällä varustettu pilkekone. Joskus halkaisija vaan ei mainaa saada halottua pieniä puita. Fiatissa riittää helposti voima tuollaisen pyörittämiseen.

Ei kommentteja: