6.3.2011

70-300

Tänään kotiutuivat kuvausvälineeni, ja uusi AF-S Nikkor 70-300 4.5-5.6 G  IF-ED VR. Ensimmäiset tutustumiset tehty, muutaman kuvan ehdin nappaamaan. Mutta eipä sen erikoisemmin ollut aikaa sitä testailla, vielä.

Polttoväli riittää ainakin hetkeksi, tuskin tuota tulee käytettyä niinpaljon kun 18-200 mutta ehkä silti käyttökohteitä löydän. Varsinkin lintujen ja ajoneuvojen kuvaaminen on helpompaa varmaan tällä pidemmällä jos vain valo riittää. Valovoima on heikompi kun vanhassa optiikassa, mutta päivänvalossa näytti ihan hyvin kuvat onnistuvan.
Tarkennus on kohtuu nopea, ei tietysti nopeimmasta päästä mutta kun hintaluokka on kuitenkin vain päälle 500€ niin ei kannata odottaa mitään salaman nopeaa tarkennusta. Sahailua ilmestyy aina hetkittäin mutta kuitenkin yllättävän vähän.
Kokoa objektiivilla ei ihan älyttömästi ole, onneksi tietysti tämä riippuu siitä mihin vertaa. Kameranlaukun järjestyksen sain taas laittaa uusiksi, pikkuhiljaa alkaa olemaan täytyttä; mutta näillänäkymin ei mitään lisää ole tulossa. Paitsi Macro kun vaan löytää sopivan.
1/320 f/5.6 ISO:200
Kuva pihamaanlta päivänvalossa, kuvaa cropattu niinkuin selvästi voi olettaa. Mielestäni objektiivin kuvanlaatu on hyvä, kun ottaa huomioon että kyseessä on 70-300mm zoom objektiivi.

Ei kommentteja: